Choď na obsah Choď na menu

Nepocuvali ste ma / don Gobbi /

 

 

Jeruzalem, 5. marca 1982 Prvý piatok v mesiaci Nový Jeruzalem

 

„,Ako často som chcel zhromaždiť okolo seba svoje deti, ako kvočka zhromažďuje svoje kuriatka pred búrkou pod krídla, ale vy ste nechceli… Kiež by si aj ty v tento tvoj deň bol spoznal, čo ti prináša pokoj!‘

Znova počujem zarmútenú sťažnosť svojho syna Ježiša. Ako často som vás zvolávala ako Matka, aby som vás prichýlila pod krídla svojej materinskej lásky! Lebo teraz nastali dni súženia. Moje pozvania ste neprijali. Mojim viacnásobným mimoriadnym zásahom ste nevenovali pozornosť. Bol urobený pokus všetko to nechať nepovšimnuté, čo som v tomto roku urobila, aby som vám pomohla v núdzi a oslobodila vás z nebezpečenstva, ktoré vás tlačí. Tak ako v Jeruzaleme zabíjali prorokov, tak ako v tomto meste odmietali, obviňovali a odsúdili dokonca Božieho Syna, od stáročí predpovedaného a pripravovaného Mesiáša, tak často dnes kladú prekážky spásonosnému účinkovaniu vašej Matky v Cirkvi – v novom Jeruzaleme, novom Izraeli Pánovom – nebeskej prorokyni týchto posledných čias, zamlčujú ju a odmietajú. Toľkými rôznymi spôsobmi som hovorila, ale moje slová ste nepočúvali. Pri rôznych príležitostiach som sa zjavovala, ale neuverili ste mojim znameniam. Moje intervencie, aj tie najmimoriadnejšie, ste popierali.

Ach, nový Jeruzalem, Kristova Cirkev, pravý Boží Izrael!

Ako často som chcela okolo seba zhromaždiť všetky svoje dietky, ako kvočka zvoláva svoje kuriatka pod krídla… Kiež by si aj ty vedel v tento deň, čo ti prináša pokoj!

Ale teraz príde veľké súženie, budú ťa zmietať prudké búrky a uragány; z veľkých diel, ktoré v tebe postavila ľudská pýcha, nezostane kameň na kameni.

Nový Jeruzalem, prijmi dnes moje pozvanie k obráteniu a vnútornej očiste.

Tak zasvitne nad tebou čoskoro

nová éra spravodlivosti a svätosti,

 budeš vylievať svoje svetlo na všetky národy sveta.

Môj syn Ježiš zriadi uprostred vás

slávne kráľovstvo lásky a pokoja.“