Choď na obsah Choď na menu

Jednota /podla posolstiev pre Vassulu Ryden

 

 

Slova Pana Jezisa zo sukromneho posolstva pre Vassulu Ryden:

 

Nechcem, aby ste zahynuli

vo svojej vlastnej POCHABOSTI.   Jezis

Maj 1999

"Mojím vrúcnym prianím je,

 

aby sa Západ a Východ stretli.

 

Potrebujem tieto dva piliere Cirkvi,

 

aby sa spoločne zišli a

 

zjednotili Moju Cirkev!" Jezis

 

Príklad spoločného slávenia Veľkej noci z východnej cirkvi (TLIG: Jednota Cirkvi: Jednotné dátum slávenia Veľkej noci)

 

 

Monsignor Isidore Attika, grécko pravoslávny patriarcha, vikár v Damasku v Sýrii, hovorí k pútnikom Pravého Života v Bohu, v máji 2005

Pre veľkonočnú slávnosť je to veľmi dôležité. V Sýrii máme dvoje Veľkonočné slávnosti. To je pre cirkev zlé. Tým nesvedčíme o Ježišovi Kristovi. Keď moslimovia vidia, že máme dvoje Veľké noci, dve Ukřižovania,1 dve Vzkriesenia, je to príliš. Ešte sme neprišli na riešenie. Vieme, že prijateľné riešenie je, že katolíci slávia Veľkú noc s pravoslávnymi. Pravoslávni s dátumom nemôžu pohnúť. Dúfame, že budeme môcť pohnúť s riešením spoločného kresťanského sveta do budúcna.

 

Sme grécki katolíci a vieme, že grécki katolíci znamená, že sme byzantskí a v srdci sme pravoslávni, ale rovnako tak, zároveň máme radi jednotu Cirkvi.

 

Budem končiť a predstavím vám svoju cirkev.

Máme niektoré špecifiká. Sme tu Arabi a sme veľmi šťastní, že sme arabská cirkev, ale nie sme moslimovia. Sme pravoslávni zjednotení s Rímom. Sme katolíci, ale nie rímski. Nikdy nezabudneme, že sme pravoslávni v katolíckej cirkvi.

 

 Po prečítaní článku Mgr. Battiky nemôžeme nemyslieť na to, čo Ježiš hovorí v posolstve zo 7. decembra 1994:

 

"Miluj Ma .... nech je tvoje srdce Mojou ľúbeznou vôňou, vôňou, ktorá pritiahne Môj Dom v jedno, vôňou, ktorá môže prinútiť Moju ratolesť z Východu ku zvolaniu:

"Amen chce, aby sa splnil Jeho Sľub, Vzkriesený Kristus je až u vašich dverí, má smútok v Svojich Očiach .... pretože sme zdvojnásobili Jeho agóniu, Jeho Kríž,

Jeho Ukrižovanie.

Svätý je u mojich dverí, Brat, ako keď sa zjavil Svojim učeníkom, a hovorí mi: 'Pokoj vám. Ako Mňa poslal Otec, tak Ja posielam vás.' - Choď teraz a stretni sa so svojím bratom a zjednoťte dátum Veľkej noci, potom vám dám dar lásky a obnovím váš zrak. Nechcem, aby ste zahynuli vo svojej vlastnej pochabosti. Skutočne dvojaký je Môj žiaľ. Dvojaké je Moje stenanie. Choď teraz a zmierni Moju bolesť, brat, choď a oslavuj Ma zjednotením dáta Veľkej noci.""

 

.


"Aby všetci boli jedno, ako ty, Otče, si vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás, aby svet uveril, že si ma ty poslal." (Ján 17,21)

Pravoslávni! Katolíci! Protestanti! Všetci Mi patrí! Ste všetci Jedno v Mojich Očiach. Ja nerobím žiadne rozdiely ...

Moja Vassula,

nakresli tri železné tyče s hlavicami na konci

 


predstavujú

 

rímskych katolíkov,

pravoslávnych a

protestantov,

 

Chcem, aby

sa ohli a zjednotili

 

ale tieto železné tyče sú stále veľmi tuhé a samy od seba sa nemôžu ohnúť. 

 

Preto k nim budem musieť prísť

so Svojím Ohňom a silou Môjho Plameňa

ich roztaviť, aby zmäkli a

mohli sa skloniť,

a byť spojené v jednu železnú tyč.

A Moja Sláva naplní celú zem

 

---------------------------------------------------------------

 

Vassula svedčí o schôdzke pápeža Jána Pavla II. a patriarchu Teoktista v Rumunsku, v máji 1999

"Mojím vrúcnym prianím je, aby sa Západ a Východ stretli.

Potrebujem tieto dva piliere Cirkvi, aby sa spoločne zišli a zjednotili Moju Cirkev."

(Ježiš Vassule 5. októbra 1994)

Vassula, pravoslávna medzi pravoslávnymi, podporovaná svojou Cirkvou, bola svedkom tohto stretnutia a videla na vlastné oči naplnenie niektorých proroctiev, ktoré jej Pán dal, skrze posolstvo Pravý Život v Bohu:

Sláva zažiari z Východného brehu - preto vravím Domu na Západe: obráť svoje oči k Východu. Neplač horko nad odpadlíctvom a skazou svojho Domu. Nepodliehaj panike, pretože zajtra budete jesť a piť spoločne s Mojou ratolesťou z Východného brehu. Môj Duch vás zvedie dohromady.

... vo Svojom Milosrdenstve a pre Svoju Lásku zobudím z Východu aspoň jedného, ktorý povie svojmu bratovi: "Poď a vstúp na moju pôdu. Poď a jedz z môjho stola, poď a napi sa so mnou. Moje sudy pretekajú novým vínom. Poďme spoločne pásť svojich baránkov a urobme zo svojich pastvín Raj. (24.10.94)

Moja koruna slávy Mi bude ponúknutá z Východu.

... dám vyrašiť Svojej ratolesti z Východného Domu, aby predložil jednotu, a nakoniec sa všetky národy zhromaždia v Jednom Mene ... (7.12.94)

Od Východu pribehne šľachetné srdce, ktoré vo svojej vernosti spečatí zmluvu pokoja so Západom.

 

... Dnes Ma hlboko dojíma každá snaha Mojich tvorov upevniť Môj kolísajúci Dom. Každý krok smerom k jednote rozradostí celé nebo. Každá modlitba obetovania za obnovu Môjho Tela mierni hnev Môjho Otca. Pri každom zhromaždení v Mojom Mene kvôli jednote pršia Moje Požehnania na tých, ktorí sa ich zúčastňujú. Moje Oči bdia nad tými, ktorí Ma milujú a ktorí, aj pri svojej nedokonalosti, plnia Moje vrúcne priania. (5.10.94)

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.